• 1403/08/20
  • - تعداد بازدید: 43
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مجتمع آموزش عالی سلامت باقرالعلوم (ع) سپیدان

سمینار پژوهشی دانشجویی با موضوع تأثیر گیمنما سیلوستر بر دیابت

 

به گزارش روابط عمومی مجتمع آموزش عالی سلامت باقرالعلوم (ع) سپیدان، سمینار پژوهشی دانشجویی با موضوع " تأثیر گیمنما سیلوستر بر دیابت " زیر نظر کمیته تحقیقات مجتمع، با تدریس محمد امین امیری دانشجوی ترم پنج رشته علوم تغذیه در سالن رازی دانشکده با حضور اساتید و دانشجویان برگزار شد.

محمد امین امیری گفت: در این سمینار در رابطه با تأثیر گیمنما سیلوستر بر دیابت صحبت می کنیم.

 

 

دیابت نوعی اختلال مزمن در متابولیسم کربوهیدرات، پروتئین و چربی است که  مشخصه اصلی آن افزایش قند خون در بیمار است.  بیماری دیابت  به علت عدم توانایی بدن در تولید کافی انسولین و یا مقاومت به عملکرد انسولین و یا هر دو ایجاد می شود. هیپرگلسیمی می تواند با افزایش آسیب به عروق خونی و سیستم عصبی  عوارضی مثل آترواسکلزروزیس ، نفروپاتی دیابتی و ریتینوپاتی دیابتی و نوروپاتی  ایجاد کند. بطور کلی دیابت در سه دسته شامل دیابت نوع ۱ ، دیابت نوع 2 و  دیابت بارداری طبقه بندی می‌شود که دیابت نوع 2 شایع ترین نوع دیابت است.

  تقریبا ۱۰.۵ درصد از افراد جهان مبتلا به دیابت هستند که این آمار در کشور ایران حدودا ۹.۵ درصد گزارش شده است. از عوامل خطر دیابت  می توان  به چاقی ، ابتلا به پیش دیابت،مقاومت انسولین ، سبک زندگی کم تحرک ، سابقه خانوادگی ، سن و عواملی مثل سندروم تخمدان پلی کیستیک اشاره کرد.

مدیریت دیابت شامل سبک زندگی سالم و دارودرمانی است. الگوی غذایی سالم و فعالیت بدنی که از اجزای مهم سبک زندگی سالم هستند با کمک به دستیابی  به وزن نرمال  باعث کاهش مقاومت به انسولین می شوند. هم چنین توصیه می شود افراد در رژیم غذایی خود مصرف مکمل های گیاهی و ادویه هایی مثل بربرین و دارچین و ... را که در تنظیم قند خون تأثیرات مثبتی نشان داده اند در نظر بگیرند. در سال های اخیر تحقیقات در زمینه دیابت توجه زیادی به گیاه گیمنما با نام علمی Gymnema Sylvestre داشته اند که از برگ های این گیاه به طور گسترده در طب سنتی هند برای کاهش میل به مصرف قند در افراد دیابتی استفاده می شود.

این گیاه از طریق مکانیسم های مختلفی اثرات ضد دیابتی خود را اعمال می کند. به عنوان مثال می توان با افزایش GLUT 4 و ورود گلوکز به داخل سلول، افزایش و بازسازی سلول های بتای پانکراس، تحریک ترشح انسولین، کاهش جذب روده ای گلوکز و مهار آنزیم آلفا گلیکوزیداز موجب کاهش هیپرگلیسمی شود. 

در مطالعه متاآنالیزی که اخیرا انجام گرفت مشاهده شد که مصرف مکمل گیمنما در افراد دیابتی با کاهش قند خون ناشتا، قند خون دو ساعته بعد از غذا و HbA1C شد. مطالعات در این زمینه محدود است  و نیاز به بررسی های بیشتری می باشد اما با توجه به ترکیبات موثر موجود در این گیاه بنظر می رسد که مصرف  آن بتواند  در کنترل وضعیت گلیسمی مفید باشد.

  • گروه خبری :
  • کد خبری : 112497
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید