تعریف رشته:
رشته بهداشت عمومی بیانگر مجموعه اقداماتی است که برای ارتقاء وضعیت سلامت جامعه انجام می گیرد و کسانی که در این رشته به تحصیل می پردازند، سلامت افراد جامعه را تضمین می نمایند. این افراد متعهد می شوند از بروز هر گونه اتفاقی که منجر به تهدید سلامت آن ها یا خدشه وارد کردن به بهداشت جمعی می شود، پیشگیری نمایند. دانشجویان و دانش آموختگان رشته بهداشت عمومی، وظیفه حفاظت سلامت و بهداشت را در کل جامعه بر عهده دارند.
پذیرش دانشجو:
رشته بهداشت عمومی شاخه اساسی از علوم بهداشتی است که هر ساله زیر نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش کشور ارائه می شود.
درس های ارایه شده در این رشته به صورت نظری، عملی و کارآموزی ارائه می گردد. سرفصل دروس ارایه شده در این رشته در قسمت معاونت آموزشی سایت در دسترس می باشد. تعداد واحد های اخذ شده در این رشته بر اساس مصوبات وزارت خانه می باشد و کوریکولوم و برنامه ریزی آموزشی مصوب در سایت دانشکده بر اساس مصوبات وزارت خانه ویرایش و در دسترس کاربران قرار گرفته می شود.
اهداف و اهمیت رشته:
اهمیت این رشته آنجا مشخص میشود که فقدان آن، باعث بروز انواع بیماریها، مسائل پزشکی و مشکلات عمومی در جامعه میگردد.
برخلاف متخصصان بالینی مانند پزشکان و پرستاران، که در درجه اول تمرکز آنها بر روی درمان افراد پس از بیمار شدن یا آسیب دیدگی است، متخصصان بهداشت عمومی با اجرای برنامههای آموزشی، اجرای خدمات و انجام تحقیقات و پژوهش های مرتبط از بروز مشکلات مکرر جلوگیری می کنند. هم چنین تلاش خود را به کار می گیرند تا حتی الامکان برابری های دسترسی به امکانات بهداشتی را میسر کنند و باعث ارتقاء حقوق، کیفیت و دسترسی به خدمات بهداشتی شوند.
جایگاه شغلی دانش آموختگان:
رشته بهداشت عمومی از لحاظ آینده شغلی در وضعیت نسبتا خوبی قرار دارد. دانش آموختگان این رشته نقش های مختلفی از جمله نقش آموزشی، نقش پژوهشی، نقش مراقبتی و نقش اجرایی خواهند داشت.
درحال حاضر دانش آموختگان دوره کارشناسی رشته بهداشت عمومی در نظام سلامت کشور، در مشاغل زیر امکان فعالیت دارند:
- معاونت بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی
- مرکز بهداشت شهرستان ها
- مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی
- کارشناس مسئول پیشگیری و مبارزه با بیماری ها
- آموزش سلامت
- آموزش بهورزی
- کارشناس سلامت مدارس
- کارشناس بهداشتی