• 1404/02/11
  • - تعداد بازدید: 41
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
مجتمع آموزش عالی سلامت باقرالعلوم (ع) سپیدان

سمینار پژوهشی دانشجویی با موضوع تأثیر محصولات سویا بر فشار خون (Effect of Soy Products on Hypertension)

 

سمینار پژوهشی دانشجویی با موضوع تأثیر محصولات سویا بر فشار خون (Effect of Soy Products on Hypertension ) در مجتمع آموزش عالی سلامت باقر العلوم (ع) سپیدان برگزار شد.

 

 

به گزارش روابط عمومی مجتمع آموزش عالی سلامت باقر العلوم (ع) سپیدان، سمینار پژوهشی دانشجویی با موضوع " تأثیر محصولات سویا بر فشارخون " زیر نظر کمیته تحقیقات مجتمع، با تدریس مرضیه کریمی دانشجوی ترم شش رشته علوم تغذیه در سالن همایش مجتمع با حضور اساتید و دانشجویان این رشته برگزار شد .

مرضیه کریمی گفت: پرفشاری خون یک بیماری مزمن است که در آن فشار خون در شریان ‌ها بالا می‌رود. این بیماری زمانی تشخیص داده می شود که به طور مزمن فشار خون بالای 80/130 میلی متر جیوه باشد. اغلب افراد مبتلا به پرفشاری خون علائم خاصی ندارند. اما در برخی از افراد سردرد شدید، حالت تهوع، تاری دید، وزوز گوش و خونریزی بینی مشاهده می شود. از مهم ترین اقدامات برای درمان فشار خون بالا تغییر شیوه زندگی از جمله انتخاب رژیم غذایی سالم می باشد. منابع گیاهی شامل میوه و سبزیجات، دانه های روغنی و حبوبات در این زمینه نقش موثری دارند.‌ علاوه بر این، محصولات سویا مانند شیر سویا، اجیل سویا، توفو، پروتئین سویا و عیره به دلیل اینکه حاوی ترکیباتی به نام ایزوفلاون ها هستند احتمالا در کنترل فشار خون موثر باشند. ایزوفلاون های سویا با فعالیت آنتی اکسیدانی و افزایش مکانیسم های وازودیلاتوری و تعدیل عملکرد سیستم رنین آنژیوتاسین در کاهش فشار خون نقش دارند.

مطالعات انجام شده در سال های اخیر نشان داده است که احتمالا مکمل یاری ایزوفلاون های سویا باعث کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک می شود. اما نیاز به انجام مطالعات بیشتر جهت تأیید این موضوع با در نظر گرفتن میزان محصولات سویای مصرفی و دوره درمان می باشد.

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده
  • کد خبری : 123076
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید