• 1404/02/02
  • - تعداد بازدید: 17
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
مجتمع آموزش عالی سلامت باقرالعلوم (ع) سپیدان

سمینار پژوهشی دانشجویی با موضوع تأثیر ergogenic aid در تغذیه ورزشی ( ergogenic aid in sport nutrition)

 

به گزارش روابط عمومی مجتمع آموزش عالی سلامت باقرالعلوم (ع) سپیدان، سمینار پژوهشی دانشجویی با موضوع " تأثیر ergogenic aid در تغذیه ورزشی "زیر نظر کمیته تحقیقات مجتمع، با تدریس محمد جواد عزیزی دانشجوی ترم شش رشته علوم تغذیه در سالن همایش مجتمع با حضور اساتید و دانشجویان برگزار شد.

 محمد جواد عزیزی گفت: در این سمینار در رابطه با اثر ergogenic aid ها بر عملکرد ورزشی صحبت می کنیم.

 

هر ترکیبی که به منظور افزایش توان و عملکرد فیزیکی بدن استفاده می شود ergogenic aid نامیده می‌شود. ترکیبات آنتی اکسیدان، آرژنین، آب چغندر، بتاآلانین، بتائین، سیترولین، HMB ، کلاژن هیدرولیزات، کورکومین، گلوگز آمین،کراتین، پروبیوتیک، coq10، سدیم بیکربنات و سدیم فسفات ergogenic aid هایی هستن که در sport nutrition استفاده می شوند.

از مهم ترین و پر مصرف ترین ergogenic aid ها، جنسینگ، گلوکز آمین،HGH  ، نیترات، سدیم بیکربنات، بتاآلانین، HMB، BCAAs، کافئین، کراتین ،chromium  و energy drink ها هستند که توسط ورزشکاران استفاده می شودکه در این میان کراتین و کافئین را به طور ویژه بررسی می کنیم.

کافئین با دوز ۴۰۰ میلی گرم در روز برای ورزشکاران مفید بوده است و سازمان USDA هشدار می دهد که کافئین را به صورت پودر یا کافئین مایع دریافت نکنند زیرا سبب مسمومیت می گردد.کراتین مکملی است که از مشتقات ۳ آمینو اسید آرژنین، گلایسین و متیونین در کبد و کلیه ساخته می شود و باعث افزایش فاز بی هوازی تولید انرژی در بدن و جلوگیری از اسیدوز در عضلات می شود. کراتین را در دوره بارگیری (loading) با مقدار ۰.۳g/kg به مدت ۵ تا ۷ روز مصرف می کنند و در دوره تثبیت (maintenance) به میزان ۰.۰۳g/kg مصرف می کنند. ارگوژنیک اید ها برای افزایش عملکرد فیزیکی مفید بوده و برای ورزش های مختلف نیاز به مطالعات بیشتری دارند.

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها,اخبار
  • کد خبری : 122063
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید