• 1403/03/20

کارآموزی دانشجویان بهداشت عمومی در مرکز سل ریوی مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز

مسئول درس کارآموزی رشته بهداشت عمومی مجتمع از بازدید دانشجویان این رشته، از مرکز سل ریوی مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز خبر داد.

به گزارش روابط عمومی مجتمع آموزش عالی سلامت باقرالعلوم (ع) سپیدان،  تعدادی از دانشجویان کارشناسی بهداشت عمومی مجتمع در یک برنامه 2 روزه از مرکز سل ریوی مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز  بازدید کردند.

بازدید مرکز سل ریوی

هدف از اجرای این کارآموزی آشنایی دانشجویان با بیماری سل و روش‌های تشخیص و درمان آن بود.

در این برنامه آموزشی، دانشجویان تحت آموزش خانم دکتر شفیعیان، متخصص بیماری‌های عفونی، آقای رضایی کارشناس آزمایشگاه و دیگر مسئولین مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز قرار گرفتند. آن‌ها در واحدهای مختلف از جمله نمونه‌گیری، رادیولوژی و داروخانه حضور یافتند و با روش‌های تشخیصی و درمانی سل آشنا شدند.

هم چنین دانشجویان با تعریف بیماری سل، تاریخچه، شیوع، علائم و نشانه‌ها، علل و عوامل خطرساز آن آشنا شدند. مکانیسم بیماری، روش‌های تشخیص و پیشگیری، بهداشت عمومی و مقاومت به دارو مورد بررسی قرار گرفت.

فرآیند گرفتن لام از افراد مشکوک به بیماری و نحوه انجام نمونه‌گیری و تفسیر نتایج آن را به دانشجویان آموزش داده شد. روش‌های درمانی سل، چالش‌های درمان و مشکلات هر مجموعه از دید مسئولین و بیماران نیز مورد بحث قرار گرفت. مسئولین مرکز به چالش‌هایی همچون افزایش مقاومت به داروها اشاره کردند. نیاز به آموزش‌های بیشتر و بهتر برای کارکنان بهداشتی نیز مورد تاکید قرار گرفت.

این کارآموزی فرصتی برای دانشجویان بود تا با چالش‌ها و مشکلات موجود در تشخیص و درمان بیماری سل آشنا شوند و بتوانند در آینده با دانش و تجربه بیشتری به بیماران خدمت کنند. /م.مختاری اردکانی