• 1403/03/22
مجتمع آموزش عالی سلامت باقرالعلوم (ع) سپیدان

سمینار پژوهشی دانشجویی تأثیر مکمل یاری پروبیوتیک بر افسردگی

به گزارش روابط عمومی مجتمع آموزش عالی سلامت باقرالعلوم (ع) سپیدان، سمینار دانشجویی با موضوع تأثیر مکمل یاری پروبیوتیک بر افسردگی زیر نظر کمیته تحقیقات مجتمع، با ارائه نگین نعیمی دانشجوی ترم شش رشته علوم تغذیه در سالن رازی با حضور اساتید و دانشجویان برگزار شد.

نگین نعیمی گفت: در این سمینار در مورد تأثیر مکمل یاری پروبیوتیک بر افسردگی صحبت خواهیم کرد.

سمینار

بیماری افسردگی نوعی اختلال خلقی است که عملکرد روانی و کیفیت زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. عوامل خطر این بیماری شامل عوامل بیولوژیکی و ژنتیکی، آسیب پذیری های فردی و اجتماعی و تجربه های تلخ زندگی است. اصلاح سبک زندگی و رژیم غذایی درکنار دارودرمانی می تواند راهکار درمانی مناسبی برای این افراد باشد. مطالعات موجود دریافت پروبیوتیک ها از طریق رژیم غذایی یا مکمل را در بهبود علائم افسردگی پیشنهاد داده اند. پروبیوتیک ها باکتری های مفید روده هستند که می توانند در کاهش التهاب، تقویت سیستم ایمنی و ... موثر باشند. از منابع رژیمی پروبیوتیک می توان ماست های پروبیوتیک ، کفیر و .... نام برد. رژیم غذایی همچنین حاوی پری بیوتیک ها است که از گروه فیبرهای تخمیرپذیر می باشند و پروبیوتیک ها از این ترکیبات تغذیه می کنند.در اثر عدم تعادل فلور طبیعی روده و آسیب سد مخاطی روده، فعال شدن سیستم التهابی و نهایتا پاسخ غیرطبیعی به استرس رخ می دهد که باعث بروز بیماری افسردگی می شود. پروبیوتیک ها در بدن باعث جلوگیری از فعالیت فاکتورهای پیش التهابی می شوند و هم چنین به طور مستقیم در حفظ یکپارچگی سد مخاطی و حفظ تعادل طبیعی فلور روده تاثیر می گذارند. در نتیجه از این طریق در بهبود بیماری افسردگی نقش دارند.

• گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها,اخبار