• 1402/12/14
  • - تعداد بازدید: 130
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
مجتمع آموزش عالی سلامت باقرالعلوم (ع) سپیدان

سمینار پژوهشی دانشجویی با موضوع تأثیر امگا-۳ بر بیماری پرفشاری خون

به گزارش روابط عمومی مجتمع آموزش عالی سلامت باقرالعلوم (ع) سپیدان، سمینار دانشجویی با موضوع تأثیر امگا-۳ بر بیماری پرفشاری خون" زیر نظر کمیته تحقیقات مجتمع، با ارائه مهسا شاهسونی دانشجوی ترم شش رشته علوم تغذیه در سالن رازی با حضور اساتید و دانشجویان برگزار شد.

مهسا شاهسونی گفت: در این سمینار در مورد تأثیر امگا-۳ بر بیماری پرفشاری خون صحبت خواهیم کرد.

 

بیماری پرفشاری خون با فشار خون شریانی بالاتر از ۱۲۰ بر ۸۰ شروع می شود که به عنوان یک بیماری خاموش شناخته شده و شیوع بالایی در کشورهای درحال توسعه دارد. عوامل خطر این بیماری شامل چاقی، مصرف دخانیات، الکل، بی تحرکی و رژیم غذایی نامناسب، اختلال در عملکرد قلب و کلیه است. اگر این بیماری درمان نشود منجر به سکته قلبی و مغزی، نارسایی قلبی و اختلال عملکرد کلیه می شود. درمان این بیماری با اصلاح سبک زندگی و رژیم غذایی به همراه دارودرمانی حاصل می شود. منابع رژیمی اسیدچرب امگا-۳ یا مکمل یاری آن می تواند یک ترکیب موثر در درمان این بیماری باشد.اسیدهای چرب امگا-۳ در بدن ضروری تلقی می شوند چرا که توسط بدن ساخته نمی شوند و از طریق رژیم یا مکمل دریافت می شوند. اثراتی که امگا-۳ بر بدن می‌گذارد شامل کاهش التهاب، کاهش فشار خون، کاهش تری گلیسیرید، بهبود عملکرد مغز و ... می باشد. سه نوع اصلی امگا-۳ ALA, EPA, DHA هستند که اثرات مثبت دیده شده ناشی از EPA و DHA می باشند. منابع امگا ۳ شامل ماهی های چرب، دانه کتان، گردو، دانه چیا و ... می باشد. مطالعاتی که تا کنون صورت گرفته، نتایج متناقضی در رابطه با اثر امگا-۳ بر بیماری پرفشاری خون داشته اند. آخرین مطالعاتی که در این زمینه موجود می باشد نشان می دهد احتمالا مکمل یاری امگا-۳ در بهبود فشارخون سیستولیک و دیاستولیک موثر باشد.

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها,اخبار
  • کد خبری : 96114
کلیدواژه