مجتمع آموزش عالی سلامت باقرالعلوم (ع) سپیدان
سمینار پژوهشی دانشجویی با موضوع ارتباط بین مصرف لبنیات و بروز آکنه
سمینار پژوهشی دانشجویی با موضوع ارتباط بین مصرف لبنیات و بروز آکنه در مجتمع آموزش عالی سلامت باقر العلوم (ع) سپیدان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مجتمع آموزش عالی سلامت باقر العلوم (ع) سپیدان، سمینار پژوهشی دانشجویی با موضوع "ارتباط بین مصرف لبنیات و بروز آکنه" زیر نظر کمیته تحقیقات مجتمع، با تدریس مریم فرجی دانشجوی ترم شش تغذیه در سالن همایش مجتمع با حضور اساتید و دانشجویان برگزار شد.
مریم فرجی گفت: در این سمینار در مورد ارتباط بین مصرف لبنیات و بروز آکنه صحبت می کنیم.
آکنه یکی از مشکلات شایع پوستی است که زمانی به وجود می آید که فولیکول های مو زیر پوست بسته شوند. در شرایط نرمال، پوست چربی طبیعی به نام سبوم تولید می کند که از خشک شدن پوست جلوگیری می کند. اما وقتی چربی همراه با سلول های مرده پوست در منافذ محبوس شوند، منافذ مسدود می شود.
شیوع آکنه در زنان بیشتر از مردان است و در خاورمیانه این درصد به ۱۶.۱ می رسد.
عوامل خطر آکنه شامل تغییرات هورمونی، ژنتیک، رژیم غذایی، استرس، داروهای خاص و... است.
پاتوفیزیولوژی آکنه شامل افزایش چربی پوست، هایپرکراتینه شدن فولیکول های مو، افزایش رشد باکتری P.acne، التهاب و تغییرات اپی ژنتیکی است.
درمان شامل سرم های موضعی، داروهای خوراکی، لایه بردارهای شیمیایی، نور یا لیزر درمانی است که انتخاب درمان به نوع و شدت آکنه بستگی دارد.
در خصوص ارتباط رژیم غذایی و آکنه می توان به نقش لبنیات اشاره کرد. لبنیات باعث افزایش هورمون رشد و هورمون شبه انسولین در خون می شود و در نتیجه آن مسیرهایی فعال می شود که به سمت ایجاد آکنه می رود. نتایج مطالعات موجود به نفع ارتباط مثبت بین مصرف لبنیات و بروز آکنه است. به گونه ای که این ارتباط بین مصرف شیر و آکنه دیده شده است اما ماست و پنیر با بروز آکنه مرتبط نیست. مصرف بیشتر لبنیات احتمالا با افزایش شدت آکنه همراه است.
اگر چه ارتباط مثبت بین مصرف لبنیات و بروز آکنه در مطالعات موجود مشاهده شده است. اما اجرای مطالعات بیشتر با حجم نمونه بالاتر و در گروه های جمعیتی متنوع تر و در نظرگرفتن سایر عوامل خطر جهت تایید این مطلب پیشنهاد می گردد. در آخر توصیه می گردد طبق دستور هرم غذایی لبنیات به میزان ۲ الی ۳ واحد در روز مصرف گردد.
نظر دهید