• 1403/09/04
  • - تعداد بازدید: 25
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
مجتمع آموزش عالی سلامت باقرالعلوم (ع) سپیدان

سمینار پژوهشی دانشجویی با موضوع اثر مصرف پروبیوتیک بر کبد چرب غیر الکلی یا NAFLD

سمینار پژوهشی دانشجویی با موضوع " اثر مصرف پروبیوتیک بر کبد چرب غیر الکلی یا NAFLD" در سالن مجتمع برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مجتمع آموزش عالی سلامت باقرالعلوم (ع) سپیدان، سمینار پژوهشی دانشجویی با موضوع " اثر مصرف پروبیوتیک بر کبد چرب غیر الکلی یا NAFLD" زیر نظر کمیته تحقیقات مجتمع، با تدریس علیرضا صفائی دانشجوی ترم پنج رشته علوم تغذیه در سالن مجتمع با حضور اساتید و دانشجویان برگزار شد.

 

 

علیرضا صفائی گفت: در این سمینار در رابطه با اثر مصرف پروبیوتیک بر کبد چرب غیر الکلی یا NAFLD صحبت می کنیم.

به تجمع چربی در کبد، کبد چرب گفته می‌شود و بر دو نوع دسته بندی می‌شود؛ کبد چرب الکلی و غیر الکلی که موضوع هدف ما برسی اثر مصرف پروبیوتیک بر کبد چرب غیر الکلی می‌باشد. کبد چرب غیر الکلی جز عامل های اصلی آسیب به کبد می‌باشد و شیوع آن در ایران 33.9% است.

نشانه های کبد چرب معمولا در مراحل بالاتر خود را نمایان می‌کنند و می توان به خستگی، دردهای شکمی، Edema، کاهش وزن ناخواسته، ضعف عضلانی و یرقان اشاره کرد. از جمله ریسک فاکتورهای کبد چرب غیر الکلی می توان به ژنتیک و هم چنین عوامل دیگر مثل چاقی، مقاومت به انسولین، دیابت و بی تحرکی اشاره کرد.

درحال حاضر درمانی که برای NAFLD تأیید شده باشد وجود ندارد و بهترین درمان سبک زندگی اصلاح شده هست. کاهش وزن، افزایش فعالیت فیزیکی، اجتناب از مصرف الکل، افزایش مصرف میوه و سبزیجات و محدود کردن اسید های چرب اشباع و ترانس می توانند در پیشگیری موثر واقع شوند.

پربیوتیک ها میکروارگانیسم هایی که می توانند برای بدن مفید واقع شوند و از طریق عملکردهای متفاوت بر مواردی مثل افزایش یکپارچگی روده، سنتز اسید های صفراوی، ساخت اسید های چرب کوتاه زنجیر، سنتز کولین و دیگر موارد تاثیر گذار باشند. مطالعات انجام شده در سال های اخیر نشان از تأثیر مثبت مصرف پروبیوتیک ها بر کبد چرب غیر الکلی دارند و نشان داده شده که می توانند در پیشگیری و یا کاهش علائم مربوطه تاثیر گذار باشند.

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها,اخبار
  • کد خبری : 113425
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید