• 1402/12/13
  • - تعداد بازدید: 122
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مجتمع آموزش عالی سلامت باقرالعلوم (ع) سپیدان

سمینار پژوهشی دانشجویی با موضوع تأثیر مکمل یاری زنجبیل بر بیماری کبد چرب غیرالکلی

 

به گزارش روابط عمومی مجتمع آموزش عالی سلامت باقرالعلوم (ع) سپیدان، سمینار دانشجویی با موضوع تأثیر مکمل یاری زنجبیل بر بیماری کبد چرب غیرالکلی " زیر نظر کمیته تحقیقات مجتمع، با ارائه  علیرضا بهاری دانشجوی ترم شش رشته علوم تغذیه در سالن رازی با حضور اساتید و دانشجویان برگزار شد.

علیرضا بهاری گفت: در این سمینار در مورد تأثیر مکمل یاری زنجبیل بر بیماری کبد چرب غیرالکلی صحبت خواهیم کرد.

کبد چرب غیرالکلی به صورت  تجمع غیر طبیعی چربی (عمدتا به صورت تری گلیسیرید ) در کبد اتفاق می افتد. این بیماری یکی از شایع ترین بیماری های مزمن در سراسر جهان بوده و میزان شیوع آن در جهان ۳۰ درصد برآورد شده است. میزان شیوع این بیماری در کشور ما ۳۲ درصد است و از میانگین جهانی بالاتر می باشد. اگر چه مکانیسم اصلی که منجر به بروز این بیماری می شود هم چنان نامشخص است، اما در پاتوژنر این بیماری اختلالاتی مثل مقاومت انسولین، دیس لیپیدمیا، التهاب و استرس اکسیداتیو نقش دارد. مقاومت انسولینی، میزان لیپولیز در بافت چربی را افرایش داده و منجر به افزایش اسید های چرب آزاد در هپاتوسیت ها و تجمع چربی در آنها می شود. هم چنین افرایش اسید های چرب آزاد میزان استرس اکسیداتیو و التهاب را در سلول های کبدی افزایش می دهد. در حال حاضر درمان دارویی خاصی برای این بیماری معرفی نشده و معمولا تغییر سبک زندگی و الگوی غذای سالم برای پیشگیری از ایجاد و یا پیشروی این بیماری  توصیه می شود. مطالعات گذشته نشان داده است که رژیم های غذایی حاوی منابع آنتی اکسیدانی و عوامل ضد التهاب مانند ترکیبات فعال موجود در برخی گیاهان  از جمله زنجبیل می تواند در بیماری کبد چرب غیر الکلی مفید باشد.

 

 

اجزای فعال گیاه زنجبیل دارای ویژگی آنتی اکسیدانی بوده و قادر به تعدیل پاسخ های التهابی که زمینه ساز بسیاری از بیماری های مزمن از جمله کبد چرب غیرالکلی است، می باشد. مطالعات کارآزمایی بالینی که اثر مکمل یاری با زنجبیل را در افراد مبتلا به  کبدچرب غیرالکلی بررسی کرده اند؛ نشان داده اند که مصرف مکمل زنجبیل باعث کاهش معنی داری در سطح گلوکز خون، مقاومت به انسولینی و آنزیم های کبدی شده است. هم چنین در برخی دیگر از مطالعات مشاهده شد که مکمل یاری با زنجبیل می تواند باعث بهبود دیس لیپیدمی در این بیماران شود. به طور کلی می توان گفت مصرف زنجبیل به عنوان بخشی از الگوی غذایی سالم و ضد التهابی می تواند در این بیماران مفید باشد اما با توجه به اینکه مطالعات محدودی در زمینه اثرگذاری مکمل زنجبیل در بیماری کبد چرب غیرالکلی انجام یافته، به مطالعات بیشتر با حجم نمونه بالاتر و مدت زمان مداخله طولانی تری نیاز است. 




 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 96030
کلیدواژه