معرفی آزمایشگاه میکروب شناسی مواد غذایی:
آزمایشگاه میکروب شناسی مواد غذایی به متراژ 40 متر مربع، جهت آموزش آزمون های میکروبی بر روی نمونه های مواد غذایی و سطوح در تماس با مواد غذایی در حال فعالیت است. در این آزمایشگاه کلاس عملی درس میکروب شناسی عمومی و مواد غذایی برای دانشجویان کارشناسی تغذیه، برگزار می گردد. آزمایشاتی مانند شمارش کپک و مخمر، شمارش کلی میکروارگانیسم ها، شمارش استافیلوکوکوس اورئوس، جستجوی سالمونلا، شمارش کلی فرم مدفوعی، شمارش اشرشیاکلی، شمارش باسیلوس سرئوس و جستجوی سالمونلا انجام می شود.
کارکنان آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی |
||
نام و نام خانوادگی |
سمت |
تحصیلات |
زهرا مقیمی |
کارشناس آزمایشگاه |
کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی |
معرفی آزمایشگاه شیمی مواد غذایی و بیوشیمی:
آزمایشگاه شیمی مواد غذایی به متراژ 55 متر در حال فعالیت است، در این آزمایشگاه کلاس عملی درس شیمی مواد غذایی و بیوشیمی برای دانشجویان کارشناسی تغذیه برگزار می گردد. در این آزمایشگاه ضمن آشنائی با روشهای اولیه در انجام آزمایشات مواد غذایی مانند آموزش محلول سازی،اندازه گیری رطوبت و خاکستر، روش اندازه گیری درشت مغذی ها شامل چربی ، پروتئین، کربوهیدرات و... همچنین برخی از ریز مغذی ها، مانند املاح و ویتامین ها، اصول علمی و مکانیسم آزمایشات در هر روش با توجه به نوع آزمایش به دانشجویان آموزش داده می شود.
در این آزمایشگاه آزمایشات شیمیایی تخصصی به شرح زیر به دانشجویان دانشکده تغذیه و علوم غذایی آموزش داده می شود :
1. اندازه گیری رطوبت با استفاده از آون
۲. اندازه گیری خاکستر با استفاده از کوره الکتریکی
۳. اندازه گیری فیبر با دستگاه فیبر سنج
۴. اندازه گیری پروتئین
- روش کلدال
- روش فرمل (برای مواد لبنی)
۵. اندازه گیری چربی
- روش سوکسله
- روش ژربر (برای مواد لبنی)
۶. اندازه گیری نمک
- روش موهر
- روش ولهارد
7. آزمون کربوهیدرات ها و مواد قند
- آزمایش فهلینگ، برای تشخیص قند های احیا کننده
- اندازه گیری کمی قند ها با استفاده از خاصیت احیا کنندگی آنها
- روش پلاریمتری
- اندازه گیری ساکارز
8. اندازه گیری مواد افزودنی
- دی اکسید گوگرد
- اسید بنزوئیک
- اندازه گیری نیتریت در گوشت های پرورد
9. فساد شیمیایی روغن
- آزمایش کرایس
- عدد پراکسید
10. خواص شیمیایی روغن
- عدد یدی
- عدد صابونی
- عدد اسیدی
11. آزمون های آب
- اندازه گیری سختی کل
- اندازه گیری کلرور
- اندازه گیری کلسیم
12. آزمون های کیفیت شیر
- اسیدیته شیر
- آزمایش وزن مخصوص شیر
- اندازه گیری وزن مخصوص
13. اندازه گیری ویتامین
اندازه گیری ویتامین C
14. آزمون های نان
- اندازه گیری نمک
- اندازه گیری جوش شیرین