آزمایشگاه میکروب شناسی مواد غذایی: 

آزمایشگاه میکروب شناسی مواد غذایی به متراژ 40 متر مربع، جهت آموزش آزمون های میکروبی بر روی نمونه های مواد غذایی و سطوح در تماس با مواد غذایی در حال فعالیت است. در این آزمایشگاه کلاس عملی درس میکروب شناسی عمومی و مواد غذایی برای دانشجویان کارشناسی تغذیه، برگزار می گردد. آزمایشاتی مانند شمارش کپک و مخمر، شمارش کلی میکروارگانیسم ها، شمارش استافیلوکوکوس اورئوس، جستجوی سالمونلا، شمارش کلی فرم مدفوعی، شمارش اشرشیاکلی، شمارش باسیلوس سرئوس و جستجوی سالمونلا انجام می شود.

 

کارکنان آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی

نام و نام خانوادگی

سمت

تحصیلات

زهرا مقیمی

کارشناس آزمایشگاه

کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی

فاطمه مقیمی اردکانی

کارشناس آزمایشگاه

کارشناس ارشد زیست فناوری پزشکی

 

آزمایشگاه مهارت های بالینی:

آزمایشگاه مهارت های بالینی مجتمع محیطی شبیه سازی شده در دانشکده های علوم پزشکی است که با استفاه از مولاژ ها ، مانکن های آموزشی و سایر تجهیزات به دانشجویان فرصت می دهد پیش از ورود به محیط های بالینی، مهارت های پایه ای مانند گرفتن شرح حال، سنجش علائم حیاتی، تزریقات، نمونه گیری خون، پانسمان، بخیه و احیای قلبی - ریوی را در شرایط ایمن و کنترل شده تمرین کنند. این فضا پلی میان دانش تئوری و عملی به شمار می رود و باعث افزایش اعتماد به نفس دانشجو، کاهش اضطراب هنگام برخورد با بیمار واقعی و ارتقاء ایمنی بیمار در آینده می شود.

 

 آزمایشگاه شیمی مواد غذایی و بیوشیمی:

 آزمایشگاه شیمی مواد غذایی به متراژ 55 متر در حال فعالیت است، در این آزمایشگاه کلاس عملی درس شیمی مواد غذایی و بیوشیمی برای دانشجویان کارشناسی تغذیه برگزار می گردد. در این آزمایشگاه ضمن آشنایی با روش های اولیه در انجام آزمایشات مواد غذایی مانند آموزش محلول سازی، اندازه گیری رطوبت و خاکستر، روش اندازه گیری درشت مغذی ها شامل چربی، پروتئین، کربوهیدرات و... هم چنین  برخی از ریز مغذی ها،  مانند املاح و ویتامین ها، اصول علمی و مکانیسم آزمایشات در هر روش با توجه به نوع آزمایش به دانشجویان آموزش داده می شود.

در این آزمایشگاه آزمایشات شیمیایی تخصصی به شرح زیر به دانشجویان دانشکده تغذیه و علوم غذایی آموزش داده می شود:    

 1. اندازه گیری رطوبت با استفاده از آون

۲. اندازه گیری خاکستر با استفاده از کوره الکتریکی

۳. اندازه گیری فیبر با دستگاه فیبر سنج 

۴. اندازه گیری پروتئین

-    روش کلدال

-    روش فرمل (برای مواد لبنی)

۵.   اندازه گیری چربی

-    روش سوکسله

-    روش  ژربر (برای مواد لبنی)

۶.   اندازه گیری نمک

-   روش موهر

-   روش ولهارد

7.  آزمون کربوهیدرات ها و مواد قند 

-   آزمایش فهلینگ، برای تشخیص قند های احیا کننده

-   اندازه گیری کمی قند ها با استفاده از خاصیت احیا کنندگی آنها

-   روش پلاریمتری

-   اندازه گیری ساکارز

8.  اندازه گیری مواد افزودنی

-   دی اکسید گوگرد

-     اسید بنزوئیک

-   اندازه گیری نیتریت در گوشت های پرورد 

9.   فساد شیمیایی روغن  

-    آزمایش کرایس

-    عدد پراکسید

10.   خواص شیمیایی روغن

-    عدد یدی

-    عدد صابونی 

-    عدد اسیدی

11.  آزمون های آب

-   اندازه گیری سختی کل 

-    اندازه گیری کلرور

-   اندازه گیری کلسیم

12.  آزمون های کیفیت شیر

-    اسیدیته شیر

-   آزمایش وزن مخصوص شیر

-     اندازه گیری وزن مخصوص

13.  اندازه گیری ویتامین

        اندازه گیری ویتامین C

14.  آزمون های نان

-    اندازه گیری نمک

-    اندازه گیری جوش شیرین