• 1403/02/16
  • - تعداد بازدید: 208
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مجتمع آموزش عالی سلامت باقرالعلوم (ع) سپیدان

سمینار پژوهشی دانشجویی با موضوع تأثیر مکمل یاری کوآنزیم Q10 بر زنان مبتلا به سندرم پلی کیستیک تخمدانی (PCOS)

 

به گزارش روابط عمومی مجتمع آموزش عالی سلامت باقرالعلوم (ع) سپیدان، سمینار دانشجویی با موضوعتأثیر مکمل یاری کوآنزیم Q10 بر زنان مبتلا به سندرم پلی کیستیک تخمدانی " زیر نظر کمیته تحقیقات مجتمع، با ارائه فاطمه فهیمی دانشجوی ترم شش رشته علوم تغذیه در سالن رازی با حضور اساتید و دانشجویان برگزار شد.

فاطمه فهیمی گفت: در این سمینار در مورد تأثیر مکمل یاری کوآنزیم Q10 بر زنان مبتلا به سندرم پلی کیستیک تخمدانی صحبت خواهیم کرد.

 

سمینار

سندرم تخمدان پلی کیستیک یکی از شایع ترین علل ناباروری است.  تقریبا 116 میلیون از زنان در سنین باروری مبتلا به این اختلال اندوکرینی می باشند.  در ایران شیوع این سندرم در بین زنان 7 الی 14 درصد گزارش شده است. اختلات بیوشیمیایی در این بیماران موجب عدم تعادل هورمون های زنانه و افزایش آندروژن می شود که می تواند پیامدهایی از جمله بی نظمی سیکل قاعدگی، هیرسوتیسم، آکنه ولگاریس و آلوپسی آندروژنیک به همراه داشته باشد. اختلال عملکرد سلول های تخمدانی با افزایش ترشح آندروژن ها،  وضعیت هایپر آندروژنیسم و متعاقبا مقاومت انسولینی ، التهاب و استرس اکسیداتیو بالا همراه است.  سندرم پلی کیستیک تخمدانی درمان ندارد و از دارودرمانی برای کنترل علایم و عوارض ناشی از هایپر آندروژنیسم استفاده می شود. هم چنین برای مدیریت علایم این سندرم، تغییر سبک زندگی در این افراد  شامل الگوی غذایی سالم و فعالیت فیزیکی توصیه می شود. مطالعات نشان داده اند که روزانه حداقل 30 دقیقه ورزش با شدت متوسط می‌تواند به کاهش وزن زنان مبتلا به PCOS  و متعاقبا بهبود تخمک گذاری و کاهش سطح انسولین کمک کند. 

مطالعات نشان داده اند که مداخلات تغذیه ای با کاهش وزن در این بیماران به مدیریت علایم کمک بسیاری می کند. مصرف میوه و سبزی  و غلات کامل در این بیماران با کاهش مقاومت انسولینی و استرس اکسیداتیو همراه می باشد. هم چنین برخی از مطالعات نشان داده اند که مکمل یاری با آنتی اکسیدان ها از جمله کوآنزیم Q10 علایم این سندرم را در زنان مبتلا کاهش می دهد.

کوآنزیم Q10 یک آنتی اکسیدان محلول در چربی  بوده و یکی از اجزای زنجیره انتقال الکترون در میتوکندری است. کوآنزیم Q10 در بدن ساخته می شود اما در شرایط استرس اکسیداتیو مثل وجود بیماری های مزمن نیاز به مکمل یاری آن می باشد. در مطالعاتی که تاثیر مکمل یاری کوآنزیم Q10 را در بیماران مبتلا به PCOS بررسی کرده اند مشاهده شد که کوآنزیم Q10 با بهبود عملکرد رسپتورهای انسولینی و آدیپونکتینی منجر به بهبود حساسیت انسولین و کاهش مقاومت انسولین می شود. هم چنین نتایج نشان داده اند که مکمل یاری با کوآنزیم Q10 با بهبود عملکرد انسولین  می تواند سطوح آندروژنیسم را کاهش دهد. برخی از مطالعات نشان داده اند که مکمل یاری با کوآنزیم Q10 باعث  کاهش وزن و بهبود پروفایل لیپیدی در زنان مبتلا شده است. بنابراین با توجه به سطوح بالای استرس اکسیداتیو و مقاومت به انسولین در این بیماران مکمل یاری با آنتی اکسیدان کوآنزیم Q10 می تواند  تاثیر مثبتی در علایم ناشی از این سندرم  داشته باشد و  در نتیجه  باعث بهبود کیفیت زندگی در زنان مبتلا به PCOS شود.

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها,اخبار
  • کد خبری : 100979
کلیدواژه