• 1403/08/13
  • - تعداد بازدید: 50
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
مجتمع آموزش عالی سلامت باقرالعلوم (ع) سپیدان

سمینار پژوهشی دانشجویی با موضوع بررسی تأثیر رژیم مدیترانه‌ای بر افسردگی

 

به گزارش روابط عمومی مجتمع آموزش عالی سلامت باقرالعلوم (ع) سپیدان، سمینار پژوهشی دانشجویی با موضوع " بررسی تأثیر رژیم مدیترانه‌ای بر افسردگی " زیر نظر کمیته تحقیقات مجتمع، با تدریس فاطمه قاسمی دانشجوی ترم پنج رشته علوم تغذیه در سالن رازی با حضور اساتید و دانشجویان برگزار شد.

 

 

فاطمه قاسمی گفت: در این سمینار در رابطه با بررسی تأثیر رژیم مدیترانه‌ای بر افسردگی صحبت می کنیم.


افسردگی، نوعی اختلال روانی مزمن است که می‌تواند تمام جنبه‌های زندگی فرد را مختل کند.  افسردگی با عدم علاقه به انجام فعالیت‌های روزانه، احساس بی ارزشی و عزت نفس پایین همراه است. تقریبا ۵‌ درصد از جمعیت جهان به افسردگی مبتلا هستند. در ایران  شیوع افسردگی ۴.۹ درصد گزارش شده است. از عوامل خطر این بیماری  می‌توان به عوامل بیولوژیکی و ژنتیکی، روانشناختی و اجتماعی اشاره کرد. افزایش التهاب، کاهش سطح سروتونین، نوراپی نفرین و دوپامین در پاتوفیزیولوژی این بیماری دخیل هستند. دارو درمانی، روان ‌درمانی و تحریک‌کننده‌های مغزی در درمان این بیماری  به کار گرفته می شوند. علاوه بر این، تحقیقات اخیر نشان می دهد که اصلاح سبک زندگی از جمله داشتن یک الگوی غذایی سالم می‌تواند در روند درمان این بیماری موثر باشد. اخیرا الگوی غذایی مدیترانه‌ای به عنوان یک رژیم غذایی ضد التهابی توجه زیادی را به خود جلب کرده است. الگوی غذایی مدیترانه‌ای به مصرف فراوان میوه، سبزی، غلات کامل، محصولات لبنی کم چرب، روغن زیتون فرابکر، ماهی‌، گوشت سفید و کاهش مصرف گوشت قرمز و قندهای ساده تاکید دارد. رژیم غذایی مدیترانه‌ای غنی از پلی فنول ها، آنتی اکسیدان ها، اسیدهای چرب مفید امگا 3 و اولئیک می‌باشد. بنابراین این رژیم غذایی می تواند با کاهش التهاب و افزایش فاکتورهای نوروتروفیک مغزی در درمان افسردگی موثر باشد. نتایج مطالعات موجود نشان می‌دهد که رژیم غذایی مدیترانه‌ای علائم افسردگی را در بزرگسالان مبتلا کاهش داده و هم چنین کیفیت زندگی این افراد را بطور چشمگیری افزایش می‌دهد.

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها,اخبار
  • کد خبری : 111999
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید