• 1402/11/28
  • - تعداد بازدید: 95
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مجتمع آموزش عالی سلامت باقرالعلوم (ع) سپیدان

سمینار پژوهشی دانشجویی با موضوع ارتباط مصرف لبنیات و خطر ایجاد سرطان های پستان، پروستات و کولورکتال فصلی

به گزارش روابط عمومی مجتمع آموزش عالی سلامت باقرالعلوم (ع) سپیدان، سمینار دانشجویی با موضوع ارتباط مصرف لبنیات و خطر ایجاد سرطان های پستان، پروستات و کولورکتال فصلی" زیر نظر کمیته تحقیقات مجتمع، با ارائه خانم نیوشا زمانی دانشجوی ترم شش رشته علوم تغذیه در سالن رازی با حضور اساتید و دانشجویان برگزار شد.

 

 

نیوشا زمانی گفت: در این سمینار در مورد ارتباط بین مصرف لبنیات و خطر ایجاد سرطان های پستان، پروستات و کولورکتال فصلی صحبت خواهیم کرد.

سرطان گروه بزرگی از بیماری های غیر واگیر هستند که با تکثیر و رشد بی رویه و غیر طبیعی سلول های بدن به وجود می آید. این بیماری می تواند تقریبا هر بافت و یا اندامی را درگیر کند. شیوع سرطان در سال های اخیر افزایش یافته است و از عوامل تأثیر گذار در این زمینه می توان به آلودگی های محیطی، اضافه وزنی و چاقی، رژیم غذایی ناسالم و عدم فعالیت فیزیکی اشاره کرد. سالانه  تقریبا 90 هزار  مورد جدید سرطان در ایران گزارش می شود. از جمله سرطان های شایع می توان به سرطان پستان، پروستات و کولورکتال اشاره کرد.  درمان بیماری سرطان  با استفاده از روش هایی مثل جراحی ، شیمی درمانی و پرتو درمانی انجام می شود که عوارض جسمی و هزینه بالایی  برای فرد مبتلا به همراه دارد. بنابراین تأکید زیادی می شود که افراد با داشتن شیوه زندگی سالم از جمله فعالیت فیزیکی مناسب و رژیم غذایی سالم از بروز سرطان پیشگیری کنند.

از ویژگی های رژیم غذایی سالم می توان  به مصرف مقادیر کافی میوه و سبزی و کاهش مصرف اسید های چرب اشباع و قند های ساده اشاره کرد. از توصیه های دیگری که برای تغذیه سالم می توان داشت مصرف شیر و لبنیات است. شیر و لبنیات حاوی پروتئین، کلسیم و فسفر و بسیاری از مواد مغذی مورد نیاز بدن انسان است. اما در سال های اخیر یافته های متناقضی در ارتباط با مصرف شیر و لبنیات و بروز سرطان وجود دارد. از آنجایی که شیر و لبنیات حاوی فاکتور رشد شبه انسولین 1 (IGF-1) و استروژن است گفته می شود که این عوامل می توانند باعث افزایش خطر بروز سرطان شوند. این گزارش ها باعث نگرانی زیادی در سطح جامعه شده و افراد را در مورد مصرف مقادیر توصیه شده لبنیات دچار شک و تردید کرده است.

بررسی مطالعاتی که در سال های اخیر انجام شده است ارتباط معناداری بین مصرف لبنیات و خطر ایجاد سرطان پستان و کولورکتال نشان نمی دهد. در برخی دیگر از مطالعات مشاهده شده است که مصرف شیر و لبنیات می تواند اثر محافظتی در برابر ایجاد سرطان پستان و کولورکتال داشته باشد. نتایج در ارتباط با مصرف شیر و لبنیات و خطر بروز سرطان پروستات متناقض می باشد. در برخی از مطالعات ارتباط معناداری بین مصرف لبنیات و خطر ایجاد سرطان پروستات مشاده شده اما در برخی دیگر ارتباط معناداری مشاهده نشده است. بنابراین نیاز به مطالعات بیشتری در این زمینه می باشد. به طور کلی برای پیشگیری از بروز سرطان سبک زندگی سالم  و فعالیت فیزیکی مناسب و رژیم غذایی سالم و سرشار از آنتی اکسیدان ها پیشنهاد می شود. هم چنین با توجه با داده های موجود توصیه می شود افراد روزانه 3-2 واحد از گروه غذایی شیر و لبنیات کم چرب مصرف کنند./م.مختاری اردکانی

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها,اخبار
  • کد خبری : 95308
کلیدواژه