معرفی آزمایشگاه میکروب شناسی مواد غذایی: 

آزمایشگاه میکروب شناسی مواد غذایی به متراژ 40 متر مربع، جهت آموزش آزمون های میکروبی بر روی نمونه های مواد غذایی و سطوح در تماس با مواد غذایی در حال فعالیت است. در این آزمایشگاه کلاس عملی درس میکروب شناسی عمومی و مواد غذایی برای دانشجویان کارشناسی تغذیه، برگزار می گردد. آزمایشاتی مانند شمارش کپک و مخمر، شمارش کلی میکروارگانیسم ها، شمارش استافیلوکوکوس اورئوس، جستجوی سالمونلا، شمارش کلی فرم مدفوعی، شمارش اشرشیاکلی، شمارش باسیلوس سرئوس و جستجوی سالمونلا انجام می شود.

 

کارکنان آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی

نام و نام خانوادگی

سمت

تحصیلات

زهرا مقیمی

کارشناس آزمایشگاه

کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی

 

 

 

معرفی آزمایشگاه شیمی مواد غذایی و بیوشیمی:

 آزمایشگاه شیمی مواد غذایی به متراژ 55 متر در حال فعالیت است، در این آزمایشگاه کلاس عملی درس شیمی مواد غذایی و بیوشیمی برای  دانشجویان کارشناسی تغذیه برگزار می گردد. در این آزمایشگاه ضمن آشنائی با روشهای اولیه در انجام آزمایشات مواد غذایی مانند آموزش محلول سازی،اندازه گیری رطوبت و خاکستر، روش اندازه گیری درشت مغذی ها شامل چربی ، پروتئین، کربوهیدرات و... همچنین  برخی از ریز مغذی ها،  مانند املاح و ویتامین ها، اصول علمی و مکانیسم آزمایشات در هر روش  با توجه به نوع آزمایش به دانشجویان آموزش داده می شود.

در این آزمایشگاه  آزمایشات شیمیایی تخصصی به شرح زیر به دانشجویان دانشکده تغذیه و علوم غذایی آموزش داده می شود :    

 1. اندازه گیری رطوبت با استفاده از آون

۲. اندازه گیری خاکستر با استفاده از کوره الکتریکی

۳. اندازه گیری فیبر با دستگاه فیبر سنج 

۴. اندازه گیری پروتئین

-    روش کلدال

-    روش فرمل (برای مواد لبنی)

۵.   اندازه گیری چربی

-    روش سوکسله

-    روش  ژربر (برای مواد لبنی)

۶.   اندازه گیری نمک

-   روش موهر

-   روش ولهارد

7.  آزمون کربوهیدرات ها و مواد قند 

-   آزمایش فهلینگ، برای تشخیص قند های احیا کننده

-   اندازه گیری کمی قند ها با استفاده از خاصیت احیا کنندگی آنها

-   روش پلاریمتری

-   اندازه گیری ساکارز

8.  اندازه گیری مواد افزودنی

-   دی اکسید گوگرد

-     اسید بنزوئیک

-   اندازه گیری نیتریت در گوشت های پرورد 

9.   فساد شیمیایی روغن  

-    آزمایش کرایس

-    عدد پراکسید

10.   خواص شیمیایی روغن

-    عدد یدی

-    عدد صابونی 

-    عدد اسیدی

11.  آزمون های آب

-   اندازه گیری سختی کل 

-    اندازه گیری کلرور

-   اندازه گیری کلسیم

12.  آزمون های کیفیت شیر

-    اسیدیته شیر

-   آزمایش وزن مخصوص شیر

-     اندازه گیری وزن مخصوص

13.  اندازه گیری ویتامین

        اندازه گیری ویتامین C

14.  آزمون های نان

-    اندازه گیری نمک

-    اندازه گیری جوش شیرین