• 1403/02/01
  • - تعداد بازدید: 45
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
مجتمع آموزش عالی سلامت باقرالعلوم (ع) سپیدان

سمینار پژوهشی دانشجویی با موضوع تأثیر مکمل یاری پروبیوتیک بر مدیریت دیابت نوع ۲

 

به گزارش روابط عمومی مجتمع آموزش عالی سلامت باقرالعلوم (ع) سپیدان، سمینار دانشجویی با موضوع تأثیر مکمل یاری پروبیوتیک بر مدیریت دیابت نوع ۲" زیر نظر کمیته تحقیقات مجتمع، با ارائه خانم فائزه شناور دانشجوی ترم شش رشته علوم تغذیه در سالن رازی با حضور اساتید و دانشجویان برگزار شد.

فائزه شناور گفت: در این سمینار در مورد تأثیر مکمل یاری پروبیوتیک بر مدیریت دیابت نوع 2 صحبت خواهیم کرد.

 

 

دیابت نوع ۲ با قندخون بالا و مقاومت به انسولین شناخته می شود. شایع ترین نوع دیابت ، دیابت نوع ۲ می باشد که در گذشته بیشتر در افراد بالای ۴۰ سال مشاهده می شد اما به دلیل افزایش شیوع چاقی در کودکان و نوجوانان، امروزه در سنین پایین تر نیز گزارش می شود.

درمان این بیماری شامل تغییرات سبک زندگی از جمله رژیم غذایی، درمان دارویی و پایش قندخون است.

دریافت پروبیوتیک ها بصورت مکمل های رژیمی یا غذاهای غنی شده با پروبیوتیک نیز بعنوان یک درمان کمکی در دیابت معرفی شده است. پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های زنده ای هستند که در صورت دریافت در مقادیر کافی تاثیرات مثبتی بر سلامت میزبان می گذارند.

مطالعات موجود نشان داده اند احتمالا مکمل یاری پروبیوتیک ها در افراد مبتلا به دیابت می تواند در کاهش قند خون ناشتا و قند خون ۲ ساعت بعد از غذا نقش داشته باشد. هم چنین در کنترل متوسط قند خون فرد طی ماه های اخیر نیز موثر است. مکمل یاری پروبیوتیک در این افراد توانسته عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی را نیز بهبود بخشد. نتایج مطالعات بیانگر نقش محافظتی مکمل پروبیوتیک بر کاهش تری گلیسیرید، کلسترول LDL و کلسترول تام سرم است. نوع باکتری های پروبیوتیک که در این مطالعات بررسی شده شامل لاکتوباسیلوس ها و بیفدوباکتری ها است. 

علی رغم اثرات احتمالا محافظتی که برای مکمل یاری پروبیوتیک در کنترل شاخص های گلیسمی و لیپیدی در افراد مبتلا به دیابت مشاهده شده است، ماست غنی شده با پروبیوتیک احتمالا تاثیری در کنترل این علائم در دیابت ندارد.

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها,اخبار
  • کد خبری : 99646
کلیدواژه