• 1403/01/19
  • - تعداد بازدید: 60
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مجتمع آموزش عالی سلامت باقرالعلوم (ع) سپیدان

سمینار پژوهشی دانشجویی با موضوع تأثیر مکمل یاری ویتامین D بر اختلال چربی خون

 

به گزارش روابط عمومی مجتمع آموزش عالی سلامت باقرالعلوم (ع) سپیدان، سمینار پژوهشی دانشجویی با موضوع تأثیر مکمل یاری ویتامین D بر اختلال چربی خون " زیر نظر کمیته تحقیقات مجتمع، با ارائه غزل مجتبوی دانشجوی ترم شش رشته علوم تغذیه در سالن رازی با حضور اساتید و دانشجویان برگزار شد.

غزل مجتبوی گفت: در این سمینار در مورد تأثیر مکمل یاری ویتامین D بر اختلال چربی خون صحبت خواهیم کرد.

 

 

اختلال چربی های خون یا دیس‌لیپیدمی   (Dyslipidemia) به معنای هر گونه اختلال در سطح سرمی چربی‌ها شامل افزایش کلسترول تام، لیپوپروتئین با دانسیته پایین (LDL-C) ، تری گلیسیرید و یا کاهش لیپوپروتئین با دانسیته بالا ( HDL-C) خارج از محدوده طبیعی است. تقریبا  ۲۹.۷ میلیون نفر در جهان دچار این اختلال می باشند. برای درمان این اختلال، داروهای مختلفی برای کاهش سطح چربی‌های خون تجویز می شود. همراه با دارودرمانی، افزایش فعالیت فیزیکی و الگوی غذایی سالم شامل مصرف بیشتر میوه، سبزیجات و استفاده از چربی های سالم تر مثل روغن زیتون یا کانولا و کاهش مصرف چربی های اشباع و ترانس می تواند کمک کننده باشد.

در مطالعات اپیدمیولوژیک مشاهده شده است که شیوع اختلال چربی خون در افرادی که کمبود ویتامین D دارند بیشتر است. ویتامین D نقش مهمی در سلامت استخوان، رشد فیبر عضلانی و متابولیسم کلسیم دارد. ویتامین D مورد نیاز در بدن انسان از طریق دریافت مواد غذایی غنی از آن مثل زرده تخم مرغ، ماهی های چرب و غذاهای غنی شده، مکمل ها و مواجهه با نور خورشید تأمین می شود. ویتامین D می تواند با افرایش سطح کلسیم، سبب کاهش تولید و یا کاهش ترشح کبدی تری گلیسیرید شود. هم چنین کلسیم می تواند با اسیدهای صفراوی باند شده و سبب افزایش دفع  آن شود. تولید اسید های صفراوی جدید از کلسترول باعث کاهش سطح  سرمی آن می شود. هم چنین ویتامین D با افرایش حساسیت انسولینی می تواند در بهبود وضعیت پروفایل لیپیدی مفید باشد. در مطالعه ای که تأثیر مکمل یاری ویتامین D  را بر روی پروفایل لیپیدی بررسی کرده بود نشان داد که مکمل 1000 واحدی ویتامین D سطح تری گلیسیرید و LDL کلسترول را به طور معناداری کاهش داد. مطالعات متا آنالیز انجام شده نیز نشان دادند که که مکمل یاری با ویتامین D سطوح کلسترول و تری گلیسیرید را کاهش معناداری می دهد اما نتایج در مورد تأثیر مکمل یاری ویتامین D بر HDL کلسترول و LDL کلسترول معنادار نبوده و نیاز به مطالعات بیشتر دارد. به طور کلی می توان گفت که  ویتامین دی ممکن است به عنوان درمان کمکی برای مدیریت سطوح پروفایل لیپیدی به ویژه برای کاهش کلسترول تام و تری گلیسیرید در افراد دچار کمبود ویتامین دی مفید باشد .

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها,اخبار
  • کد خبری : 98878
کلیدواژه