• 1404/02/11
  • - تعداد بازدید: 27
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مجتمع آموزش عالی سلامت باقرالعلوم (ع) سپیدان

سمینار پژوهشی دانشجویی با موضوع تأثیر پروبیوتیک ها بر چاقی (The effect of probiotic on obesity)

 

سمینار پژوهشی دانشجویی با موضوع تأثیر پروبیوتیک ها بر چاقی ( The effect of probiotic on obesity ) در مجتمع آموزش عالی سلامت باقرالعلوم (ع) سپیدان برگزار شد.

 

 

به گزارش روابط عمومی مجتمع آموزش عالی سلامت باقرالعلوم (ع) سپیدان، سمینار پژوهشی دانشجویی با موضوع تأثیر پروبیوتیک ها بر چاقی زیر نظر کمیته تحقیقات مجتمع، با تدریس هانیه جعفری دانشجوی ترم شش تغذیه در سالن همایش مجتمع با حضور اساتید و دانشجویان برگزار شد.

هانیه جعفری گفت: در این سمینار در رابطه با تأثیر پروبیوتیک ها بر چاقی صحبت می کنیم.

چاقی یک وضعیت مزمن و پیشرونده سلامتی است که نه تنها با تجمع بیش از حد چربی، بلکه با به هم خوردن ترکیب بدنی، به ویژه کاهش نسبی توده عضلانی اسکلتی شناخته می شود. این نسبت نا متعادل بین چربی و توده ماهیچه ای می تواند عملکردهای متابولیک را مختل کرده و خطر ابتلا به بیماری های مختلف از جمله دیابت نوع2، سرطان، کبدچرب غیرالکلی و دیس لیپیدمی و بسیاری دیگر را افزایش دهد.

بر اساس آخرین مقاله منتشر شده در سال 2024 در مجله BMC public health شیوع چاقی در ایران به 10.91%رسیده است که ضرورت بررسی عوامل موثر در کاهش چاقی را برجسته می کند. از آن جا که BMI لزوما شاخص دقیقی برای ارزیابی چاقی نیست از تست های تشخیصی مثل دور کمر به باسن، ضخامت چین پوستی و DEXA به منظور ارزیابی بهتر وضعیت چاقی توصیه می شود.

درمان چاقی می تواند شامل مواردی مثل تغییر سبک زندگی و الگوی رژیم غذایی، ورزش منظم، دارودرمانی، جراحی، مقابله با اضطراب و افسردگی و پرخوری احساسی باشد. تغییر در سبک زندگی و الگوی رژیم غذایی می تواند شامل افزایش مصرف منابع پروبیوتیک ها باشد.

پروبیوتیک ها به عنوان میکروارگانیسم های زنده ای تعریف می شوند که در صورت مصرف در مقادیر مشخص فواید سلامتی را در بر خواهند داشت. پروبیوتیک ها می توانند از طریق مکتنیسم هایی باعث مهار آنزیم های دخیل در لیپوژنز(تشکیل چربی)، کاهش سنتز تری گلیسیرید و در نتیجه کاهش ذخیره چربی و اندازه سلول های چربی به بهبود وضعیت متابولیک کمک کنند. علاوه بر این پروبیوتیک ها می توانند با تغییر در نفوذپذیری روده، حساسیت به انسولین و افزایش بتا اکسیداسیون اثرات مثبتی بر کاهش لیپوژنز و کاهش اشتها داشته باشند و در نهایت به کاهش وزن کمک کنند.

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها,اخبار
  • کد خبری : 123067
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید