آزمایشگاه ها
 

آزمایشگاه شیمی مواد غذایی و بیوشیمی

آزمایشگاه شیمی مواد غذایی مجتمع به متراژ 50 متر مربع با انجام بیش از 15 نوع آزمایش بر روی مواد غذایی در حال فعالیت است. در این آزمایشگاه کلاس عملی درس شیمی مواد غذایی و بیوشیمی برای دانشجویان کارشناسی تغذیه برگزار می گردد. هم چنین روشهای اندازه گیری رطوبت، خاکستر ، درشت مغذی ها شامل چربی ، پروتئین، کربوهیدرات ، برخی از ریز مغذی ها مانند املاح معدنی و ویتامین ها نیز به دانشجویان آموزش داده می شود.

آزمایشات شیمیایی تخصصی به شرح زیر به دانشجویان کارشناسی علوم تغذیه آموزش داده می شود:

1. اندازه گیری رطوبت با استفاده از آون

2. اندازه گیری خاکستر با استفاده از کوره الکتریکی

3. اندازه گیری فیبر با دستگاه فیبر سنج

4. اندازه گیری پروتئین

- روش کلدال

- روش فرمل (برای مواد لبنی)

5. اندازه گیری چربی

- سوکسله

- ژربر (برای مواد لبنی)

6. اندازه گیری نمک

- روش موهر

- روش ولهارد

7. اندازه گیری املاح معدنی

- اندازه گیری کلسیم

- اندازه گیری آهن

8. آزمون کربوهیدرات ها و مواد قندی

- آزمایش فهلینگ، برای تشخیص قند های احیا کننده

- اندازه گیری کمی قند ها با استفاده از خاصیت احیا کنندگی آنها

- اندازه گیری ساکارز

9. اندازه گیری مواد افزودنی

- دی اکسید گوگرد

- اندازه گیری نیتریت در گوشت های پرورده

10. فساد شیمیایی روغن

- آزمایش کرایس

- عدد پراکسید

11. خواص شیمیایی روغن

- عدد یدی

- عدد صابونی

- عدد اسیدی

12. آزمون های آب

- اندازه گیری سختی کل

- اندازه گیری کلرور

- اندازه گیری کلسیم

13. آزمون های کیفیت شیر

- اسیدیته شیر

- آزمایش الکل

- آزمایش جوش

- اندازه گیری وزن مخصوص

14. اندازه گیری ویتامین C

15. آزمون های نان

- اندازه گیری نمک

- اندازه گیری جوش شیرین

16. آموزش ساخت انواع محلولهای شیمیایی

آزمایشگاه میکروب شناسی مواد غذایی

آزمایشگاه کنترل میکروبی مواد غذایی به متراژ 40 متر مربع جهت آموزش آزمایش های میکروبی در حال فعالیت است، در این آزمایشگاه کلاس عملی درس میکروبیولوژی مواد غذایی و میکروبیولوژی پزشکی برای دانشجویان کارشناسی تغذیه برگزار میگردد.

آزمایشات میکروبیولوژی مواد غذایی به شرح زیر به دانشجویان کارشناسی علوم تغذیه آموزش داده می شود:

آموزش انواع کشتهای میکروبی (خطی، سطحی، پاششی)

· شمارش کپک و مخمر

· شمارش کلی میکروارگانیسم ها (Total count)

· شمارش استافیلوکوکوس اورئوس

· جستجوی سالمونلا

· شمارش کلی فرم تام

· شمارش کلی فرم مدفوعی

· شمارش اشرشیاکلی

· جستجوی کلستریدیوم بوتولینوم

· شمارش باسیلوس سرئوس

· مجموع تسستهای IMVIC

 
تاریخ به روز رسانی:
1400/12/14
تعداد بازدید:
88
کلیه حقوق این پایگاه متعلق به مجتمع آموزش عالی سلامت باقرالعلوم سپیدان  می باشد.
افراد https://www.sums.ac.ir
Powered by DorsaPortal